The Bonngäng

Flera av er har nog sett dokumentären i SVT ”Bönder, kärlek och trimmade traktorer”, som visades i början av januari 2015. Kompisgänget från Tibro som har traktorer som sitt stora gemensamma intresse och med tävlingen Tibro Bonnapulling skulle ”sätta Tibro på kartan”.

Kompisgänget består av: Erik Johansson, Andreas Axelsson, Oskar Johansson, Mattias Lindell, Joachim Sundqvist och Martin Thillander.

Första kontakten med filmteamet var i Laholm hösten 2013, det var Per-Ola Widerfalk (även han pullingfantast ) och en del av organisationen i Tibro Bonnapulling som tänkte att varför inte försöka att få filmteamet till Tibro och filma vår tävling.

Vid juletid samma år kom en ytterligare kontakt Alexander Rönnberg (ansvarig för produktionsbolaget) och som varit i kontakt med SVT. Frågat om de var intresserade av att ”hänga på trenden” traktorpulling som verkade vara något som drog till sig stor publik.

Slag i saken blev det sommaren 2014 då ett filmteam bestående av 6 personer  ”flyttade” till Tibro och tillbringade 3 veckor, nästan dygnet runt och då föddes idén om att istället spegla ”ett kompisgäng och livet på landet och deras stora gemensamma traktorintresse och livet på väg mot vuxenlivet”.

Då blev det istället för filmteamet att hänga med grabbarna, både privat och på deras olika arbetsplatser och också vara med på en av de ”Pullingtävlingar”, som grabbarna deltog i och som äger rum i Målilla.

Resultatet blev ju en 1 timmars dokumentär, som sändes på bästa sändningstid och med massor av positivt gensvar och som har fått ett eko genom stora delar av ”Traktorpulling-sverige”.