TRYCKGUIDE

Nedan har vi framställt en tryckguide för olika användrningsområden. Vi kommer att fylla på guiden med fler tips beroende på vad våra kunder ofta frågar efter.

Önskar du prisuppgifter så är du välkommen att kontakta oss så svarar vi så fort vi har tid.

BRODYR

Brodyr ger en exklusiv look och en snygg finish och kan användas på nästan alla textiler.

Brodyr rekommenderas till fleece, stickat, piké, skjortor, jackor och liknande.

Vi tar alltid en startkostnad för brodyrkortet på din logotyp som du sedan äger. Du betalar alltså bara för din logotyp vid ett tillfälle och kan återanvända brodyrkortet hur många gånger du vill. Namnbrodyr* kostar inget extra utöver själva brodyrkostnaden.

*vi har ett typsnittsbibliotek som vi utgår ifrån.

PLOTTER

123PREMIUM är en allroundtransfer, som med fördel kan användas till många olika typer av beklädnader, men trycket används främst till:

  • T-shirts och sweatshirts
  • Arbetskläder som inte utsätts för allt för hårt slitage
  • Väskor och tygkassar
  • Jackor
  • Sportkläder

Transfer har många användningsmöjligheter vilket betyder att transfer är en populär tryckmetod som vi arbetar mycket med idag.

Skötselråd:
Vräng plagget
Tvätta i 40 grader
Använd inte sköljmedel
Torktumla ej

DIGIBLOCK

DigiBlock är en digitalt framställd transfer som är 100 % täckande. DigiBlock kan med fördel användas på sublimationsinfärgad polyester som t.ex. matchtröjor och löparplagg samt softshell.

På softshell kan en traditionell transfer (plotter) har svårt att förbli täckande, eftersom färgen från softshellen kan “blöda” igenom transfern, vilket resulterar i att t.ex. en vit logotyp på en röd tröja ser rosa ut efter ett tag. DigiBlock kan även användas för att täcka tidigare påvärmda logotyper.

Fördelen med DigiBlock är att det är en produkt med otaliga användningsmöjligheter. Det finns inga begränsningar när det gäller antalet färger i en logotyp eller bild och motiv med rasterprocess utförs i mycket hög kvalitet, plus att små detaljer framstår som knivskarpa. Den här metoden använder vi när kunden önskar en form av fotografi, eller en design med mycket färger.

Skötselråd:
Vräng plagget
Tvätta i 40 grader

Använd inte sköljmedel
Torktumla ej

SCREEN

 

Idag finns det en flertal nya tekniker på hur vi screentrycker plagg. Screentryck har länge ansets som det hållbaraste trycket du kan få. Det stämmer nog fortfarande kan vi tycka. Problemet tidigare har varit att det har varit väldigt dyrt med både ramar och schabloner. Nu kan vi dra ned kostnaderna ganska rejält med den nya tekniken. Den här metoden är att föredra vid större beställningar.

Maxxat har valt en metod där vi trycker loggan på en så kallad bärare. Detta innebär att vi själva inte behöver krångla med ramar, kladdig färg och schabloner.

Har du dessutom köpt in ett gäng loggor så sparar vi dessa för att du sedan fort ska kunna få nya plagg upptryckta.

Skötselråd:
Vräng plagget
Tvätta i 40 grader

Använd inte sköljmedel
Torktumla ej

Maxxat World Wide AB © 2017 Alla rättigheter reserverade
Anderstorpsvägen 5, 543 31 TIBRO